Tor André Johnsen fra Frp forsøker å bortforklare kutt i skredsikringen i år. Men kuttet er reelt og pengene kunne vært brukt på å gjøre flere veger og lokalsamfunn litt tryggere.

At Regjeringen bruker litt mer på skredsikring nå enn for 10 år siden skulle vel bare mangle. For det første øker problemer med ekstremvær, for det andre er statsbudsjettet mye større. Også oljepengebruken øker voldsomt. Bare i år bruker staten og Frp 232 milliarder av oljepengene. Eksempelvis brukte vi i 2008 11,8 milliarder, i 2013 brukte vi 116 milliarder oljepenger. Skulle bare mangle at det da brukes litt mer penger på mange gode formål som skredsikring.

SV har de samme pengene som Frp når vi setter opp våre valg og da velger vi mye mer til skred og rassikring enn Frp. Det er forskjell på Frp og SV.

SV foreslår å flytte mer penger til veger til distriktene og jernbanen og flytte penger fra gigantiske motorveger. Da blir det mindre bompenger også.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.