Først vil jeg påpeke at HA med bedre viten, med hensikt utelater det meste øst for Løten i sin dekning i sin avis. For mye fokusering på billige kommentarer vedrørende Storhamar damehåndball og ishockey, kun i beste fall små notiser ved idrettsbegivenheter øst for Løten.

Dette har kanskje sin klare årsak i konkurrerende avis Østlendingen med samme eierhus? Jeg har lagt merke til at Østlendingen er bedre til å dekke Hamar-regionen. Det vil si motsatt. Hamar har jo alltid vært seg sjøl nærmest, også mye på bekostning av omliggende områder.

Forslag til navn på en eventuell sammenslåing av Hedmark og Oppland er Hedoppland.

Begrunnelse: Områdene i gammel tid hette Uppland og Heidmork. Følgelig vil en da ivareta det historiske og dagens identitet. Mye lettere å markedsføre enn tidligere nevnt Opplandene, Innlandet eller Mjøsfylket. Det blir for mye oppkonstruert og vanskelig i bruk.

Fylkeshovedsete foreslås Elverum. Begrunnelse: Se til Møre og Romsdal. I sin tid var det stor diskusjon om nettopp fylkeshovedsete. Ålesund var da størst og viktigst og Molde minst av Ålesund/Kristiansund og Molde.

Som et kompromiss ble Molde valgt for å unngå videre krangel og slik har det siden fungert. Dette ville også utvikle den østlige (og nord/sør) delen mer, da den vestlige delen allerede er godt representert i dag.

Videre er det god infrastruktur her med motorveg til de andre hovedbyer (bygges i dag), jernbane og veger ellers. Videre kun 2,5 til ca. seks mil til de andre hovedbyer i området. Dette er vel en «brannfakkel» for endel, men svært så fornuftig på sikt.

Lykke til Hedoppland, Elverum.

Lørenskog

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.