Hamar er inneklemt mellom naboer som suger skatter og avgifter av de som har jobb i byen men bor hos en av naboene. Naboene spekulerer i dette og bygger ut både boligfelt og næringsarealer tett opp til byen.

Byen prøver å få klargjort både boligarealer og næringsarealer innenfor byens arealer, men staten, både ved fylkesmannen og andre etater, stikker kjepper for disse planene ved hjelp av innsigelser. En får straks mistanke om at det er kameraderi mellom staten og nabokommunene ettersom disse stadig vekk bygger både ned matjord og annet uten innsigelser.

Hamar kommune burde gi faen og ta seg selv til rette på egen eiendom ettersom naboene gjør det.

Men – det som forundrer litt: Det virker som Hamar kommune står litt med lua i handa når det kommer til stykket.

Hvor mye og på hvilken måte presenterer Hamar sitt arealproblem/-behov overfor de avgjørende departementene? Er Hamar kommune flinke nok til å forklare situasjonen kommunen er i eller er det slik at det er en skjult agenda som skal hindre Hamar i vekst og utvikling? Hamrer Hamar kommune nok og lenge nok på døra til departementene? Forlater de kontorene til departementene uten at de har fått departementene til å forstå alvoret ved at naboene kveler Hamars utvikling?

Hvorfor har byer som Hamar kan sammenligne seg med for lengst fått sine utvidelser og sammenslåinger de siste årene uten at Hamar har fått det? Kan det være at Hamar kommune er litt sidrompa og traust i sin tilnærming, litt sånn Aukrust; er det så fali da?

Er det ingen i Hamar kommune som kan slå litt hardt i bordet i departementene, slik at byråkratene kan våkne og bli litt skræmt i sin politiske trygghet?

Ordføreren er som Solan til Aukrust, litt sidrompa og traust og kanskje litt mett på jobben sin? Rådmannen er litt mer på hugget og er kanskje rett mann til å fremme og forklare situasjonen. De andre politikerne i Hamar kommune tror at de er i Flåklypa og har nok med det. Hamar kommune må bli litt tøffere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.