Verken Fremskrittspartiet, Regjeringen eller Stortinget kommer noen gang til å kreve at det skal settes opp bomringer rundt Hamar eller andre byer i Innlandet. Eneste mulighet for at det kan bli bomringer rundt mjøsbyene, er om Busterud og andre ordførere i Innlandet vedtar det, som en del av den såkalte «Mjøsbyen».

1. oktober påpekte HA at begge fylkeskommunene og kommunene rundt Mjøsa jobber og har jobbet «under radaren» med den såkalte «Mjøsbyen». «Mjøsbyen» skal bli en bymiljøpakke, slik som de andre bymiljøpakkene vi ser i Oslo, Bergen, Trondheim, Nord Jæren etc. Rammene rundt bymiljøpakker er et 50/50 spleiselag mellom staten og lokale myndigheter. Staten bidrar med 50 prosent andel og fylker og kommuner bidrar med 50 prosent.

LES OGSÅ: En bomring er ingen Hamar-sak.

Problemet er at kommunene og fylkene selv ikke betaler sin andel, men skyver kostanden over på bilistene. I alle andre bymiljøpakker i resten av landet, blir den lokale andelen finansiert med bompenger. Videre blir det dobbelt feil, siden bompengene bilistene betaler, ikke utelukkende går til å bygge bedre og sikrere veier, men i hovedsak går til å subsidiere ulønnsom kollektivtrafikk og andre tiltak bilistene ikke trenger. I Oslopakke 3 brukes bare 15prosent på vei.

LES OGSÅ: Bompenger - grensen er nådd.

Videre prøver Busterud seg på en avledningsmanøver ved å kritisere Frp og regjeringen for at det blir bompenger på E6. Her skuffer Busterud med å blande kortene og lager en lapskaus av en retorikk. Da jeg satt i Fylkestinget og vedtok E6-utbyggingen stemte Frp imot bompenger. Det kommer Frp til å fortsette å gjøre.

Dette mener HA om saken.

Selv om Busterud og andre lokalpolitikere ønsker bompenger og sannsynligvis kommer til å be om å få innføre bompenger, så vil Fremskrittspartiets sine lokalpolitikere stemme mot. Men man kan uansett ikke sammenligne bompenger for å finansiere en ny trygg og sikker 4-felt motorvei, hvor pengene bilistene betaler inn går til å nedbetale veien, slik at bommene kan fjernes etter noen år, med evigvarende bomringer hvor bilistene blir tvunget til å betale for ulønnsom kollektivtrafikk og andre tiltak de ikke vil ha eller ikke trenger.

Frps klare oppfordring til Busterud og andre lokalpolitikere er; dropp bompengene og dropp «Mjøsbyen». Støtt heller Frp i kampen for å bygge ut bedre veinett mellom mjøsbyene, slik som 4-felt riksveg 25 Hamar-Løten og 4-felt riksveg 4 Raufoss-Biri.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.