USA har valgt ny president, Donald Trump. Dette igjennom en demokratisk prosess, etter de demokratiske lover og regler som gjelder i USA.

Denne valgkampen har trolig vært tidenes mest skitne valgkamp, noe jeg frykter vil smitte over på neste års norske valgkamp.

Media er en del av denne skittentøyvasken, hvor man blant annet har profilert og markedsført avdankede stjerner og B-kjendisers 20 til 50 år gamle påstander, om både ufinheter, tjafsing og endog voldtekter. Hvor man også tar detaljer ut i fra sin helhet, i forsøk på å sverte sin motkandidat. Selv helt opp på President-nivå, ble det gjort forsøk på å latterlig gjøre en kandidat. Merk at ingen av disse påstandene har noen gang vært ført i noen rettsinstitusjon.

Selv i Norge har vi også hivd oss på trenden, hvor de fleste riktig nok gjemmer seg bak hva som er sitert i utenlandsk presse.

HA går ut og kaller Trump en «bølle». Er han en bølle? Undertegnede kjenner i alle fall ikke til at han fysisk har vert bøllete. At noen, inkludert HA som hevder til stadighet at de er nøytrale, er framme verbalt og hevder han er ei bølle.

Som nyhetsformidler er dette et lavmål, hvor man heller bensin på bålet. Dette trolig for at det passer bedre inn i sin politiske agenda. Kanskje det hadde vært på tide å ta innover seg at «eksperter», meningsmåling institusjoner og media, hadde århundre dets skivebom i sine analyser. Er ydmykhet et fremmedord?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.