Igjen bekreftes det de fleste vet; har du innflytelsesrike venner så kan du få gjennom det meste. Er du i tillegg en stor grunneier, og attpåtil er landsmøtedelegat i Høyre, da ordner ting seg!

Det er ikke uvanlig å se bjørnespor på vårsnøen, det er faktisk helt normalt. Det gjør vi i Ringsaker også, men vi får ikke panikk av den grunn! Det gjorde tydeligvis grunneieren i Stor-Elvdal.

Det medførte en øyeblikkelig anmodning om felling til miljødirektoratet, fordi det «nærmer seg beitesesong». (Denne bjørnen kunne vært på andre siden av Mjøsa når beitet gjør det mulig å slippe sauen). Når Høyre hadde landsmøte noen dager etter denne «skremmende» oppdagelsen, og den lettskremte grunneieren deltok der, da var det noen «som snakket sammen». Det endte med at miljødirektoratet, som har ansvaret for å vurdere bl.a. søknader om fellingstillatelser, ble overstyrt av regjeringen, via en instruks den 15.04. Den ber miljødirektoratet «fatte vedtak» om uttak av bjørn i nevnte grunneiers beiteområde! Det ble nok umiddelbart gjort, for neste dag ble bjørnen skutt. Direktøren i Miljødirektoratet forteller at hun aldri tidligere har opplevd å få en sånn instruks!

Sånne eksempler provoserer vanlige oppegående mennesker veldig, naturlig nok!

Men, nå er lista lagt! Miljødirektoratet får heretter store problemer med å forklare avslag på sånne søknader!

Moelv

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.