MDG i Stange har et innlegg i HA 17. februar om høyden på mulige høyblokker i Kjonerudveien 2 i Ottestad.

Det er all mulig grunn til å tenke nøye gjennom hvordan Ottestad skal se ut i framtida, ikke minst av hensyn til et ønske om at dyrket mark ikke bør bygges ned.

Så langt kan vi sikkert bli enige, men da må vi, etter min oppfatning, våge å tenke noen lure tanker litt utenfor komfortsonen. Den nye arealplanen som kommer i år vil kunne gi oss noen hint om det.

Når MDG sier at «Etter vår mening vil høyhus signalisere en form for urbanitet og vil kunne føre til ytterligere utbyggingspress, med fare for nedbygging av landbruksarealer», så må jeg si jeg kommer veldig i stuss.

Oversatt til norsk oppfatter jeg dette slik: Bygger vi lavt i Stange, så unngår vi å bli oppfattet som et gryende urbant område, bygger vi lavt så er det den beste garantien for at dyrket mark vil forbli ubebygd.

Det tror jeg blir feil, av den enkle grunn at etterspørselen etter boliger i Ottestad allerede er stor, og at nærheten til Hamar vil medføre stor interesse for å kunne etablere seg i Ottestad i åra som kommer.

LES OGSÅ: Høyhus i Stange - hvorfor?

Jeg tror ikke vi kan lure noen, verken boliginteresserte eller markedet, ved å bygge så lavt at ingen ser oss. Jeg tror det er så enkelt at for å sikre at dyrket mark forblir ubebygd, så må vi bevege oss opp i høyden.

Hvor høyt? Åtte etasjer har rådmannen og Planutvalget liten sans for, de mener det blir for ruvende og massivt.

På den annen side kan vi ikke invitere alle nye innbyggere til Stange med lovnaden om at det «historiske landskapet med de vakre åsprofilene og landskapssilhuettene» skal bevares som de er til evig tid.

Skal vi lykkes i Stange og Ottestad må vi våge å strekke oss litt i høyden, og ikke bare legge oss flate.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.