Regjeringen er pliktig til å følge norsk lov og internasjonale avtaler og skadepotensialet var ikke godt nok dokumentert. Likevel sier vi bare et betinget hurra for vedtaket.

Ulv og andre rovdyr hører hjemme i norsk natur og er en viktig ressurs og en berikelse. Langt de fleste ønsker rovdyr i Norge og vi i Miljøpartiet De Grønne er opptatt av at naturen og alt liv har en verdi i seg selv, uavhengig av nytteverdien for oss mennesker. Derfor vil vi ha levedyktige og sunne stammer av ulv i Norge. Hedmark er et naturlig leveområde for arten. Vedtaket om å ikke tillate felling er derfor positivt.

Likevel roper vi bare et betinget hurra, for dersom vedtaket ikke følges opp av andre tiltak, kan det bli et skritt i feil retning. Ulvemotstanderne raser mot vedtaket og konfliktnivået økes ytterligere. Beitenæringen vil se på vedtaket som spikeren i kisten for videre drift. Derfor må vi nå ta i bruk ressurser og metoder som gjør det mulig å kombinere ivaretakelsen av rovdyrene med god og bærekraftig bruk av utmarksområdene. Det er fullt mulig å få til. Inngjerding, andre saueraser, storfe og gjeting er noen tiltak som må brukes i større grad. De som ikke kan drive videre må få hjelp til omstilling og kompensasjon.

Først når vi har fått på plass gode ordninger som sikrer utmarksnæringene også i Hedmark og når vi har levedyktige rovdyrstammer som ikke trues av ulovlig jakt, er vi i mål. Miljøvernministerens vedtak var riktig, men ingen løsning på den lange konflikten. Som stortingskandidater for Hedmark MDG vil vi arbeide for å endre rovdyrpolitikken fra å være konfliktorientert til å bli løsningsorientert, vi vil ha en bærekraftig utmarksnæring i Hedmark og vi vil ha rovdyr.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.