Den interne støyen blant politikerne i Hamar over mange år, og den manglende felles retningen, er ikke noe som kun angår Hamar kommune. Det stopper ikke der.

Det blir som i en dårlig relasjon, et dårlig parforhold, naboer som bråker inne i huset sitt; det skaper støy, uro, ufortsigbarhet og det blir vanskelig å få til et godt samarbeid. Det blir vanskelig for oss andre som vil noe, planlegge noe, skape noe. Og det demper gleden.

I valgdebatten i Hamar var Riseng den eneste som stemte for sykehus ved Mjøsbrua. Gratulerer Aud. Du har skjønt noe utrolig viktig her. Jeg hørte det ble buet i salen.

Sykehuset og dens plassering handler ikke om MEG (les: Hamar), men OSS (Innlandet). Det handler om det beste for pasientene i hele regionen. Om uhellet først er ute, spiller det liten rolle om du må kjøre 20 minutter den ene eller andre retningen. Det viktigste er at plasseringen er sentral for alle mjøsbyene og omland. Og at du får verdens beste hjelp når du ankommer.

For det er faktisk kun snakk om kjøreveien den forhåpentlig sjeldne gangen man må på sykehus. Det virker som at Hamars politikere har tenkt å flytte inn der, så stort fokus de har på nærhet til Hamar.

Så jeg ble virkelig glad over å høre at det endelig er ÊN politiker i Hamar som evner å se fellesskapets beste fremfor sitt eget ego. At hun forstår at Hamar kommune er en del av et større fellesskap.

I dag blir dessverre gleden og entusiasmen over at det faktisk er vedtatt en enorm investering i et nytt hovedsykehus for oss innlendinger litt skyggelagt av Hamars stridigheter rundt beliggenheten. I verste fall frafaller bevilgningen på grunn av uenigheter og manglende planlegging.

Så tilbake til innledningen: Lykke til med valget Aud, vi støtter deg 100 prosent i jobben med å få hovedsykehuset til Mjøsbrua. Og vi håper flere partier etterhvert vil følge Aud M. Risengs eksempel og gå inn for et sykehus ved Mjøsbrua. Hamars politikere bør snart zoome fokuset ut og ikke være så navlebeskuende.

Imens får vi andre være aktive videre og vise i ord og mening at dette er beste løsning for hele Innlandet. Vi håper at det kan bli et bedre samarbeid og gode løsninger i tiden som kommer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00