Ulv i et valgår, behov for ny uavhengig forskning og en annen politikk? Ja. Fordi: Ulvestammen ender i tre individer, har Zimmermann på Evenstad uttalt.

Det skal eksistere innførselspapirer på 7 andre ulver.

10. juli.2015: Politikere fra Hedmarksbenken ble tilskrevet av oss i mai rundt følgende:

1.Hvordan overvåkes tilstanden med stor fare dvergbendelorm? Hvor ofte kontrolleres dette, og av hvem?

2. Hvordan eventuelt økes kapasiteten på overvåkingen, parallelt med økende ulvestamme?

3. På hvilket tidspunkt og med hvilken metode varsler Mattilsynet om økende fare for denne parasitten, er det ved bekreftet smitte og skaden allerede er inntruffet, eller ved høy sannsynlighetsberegning?

Politikere fra Hedmarksbenken som ikke svarte på ansvarsforhold, oppfølging og overvåkingsrutine av dvergbendelorm, samt det at det blir færre bier ønskes belyst var: Arbeiderpartiets Knut Storberget, AnetteTrettebergstuen og Tone Merete Sønsterud (hele Ap-gruppa), samt Høyres Gunnar A. Gundersen.

Lege og veterinær Halvard Dale Odda skrev i et leserinnlegg at DNA ikke lyver, og at analyser viste at ulven ikke kan være av finsk russisk stamme, ja det må være interessant for en stortingspolitiker å gå videre med.

Uten at de som er valgt til å forandre og forhindre dårligere livskvalitet - gjør noe, og uten at hele Hedmarksbenken svarte på henvendelser de fikk om dette, bør de ikke få en eneste stemme.

Det gis til slutt en -honnør til Trygve Slagsvold Vedum, Sp, for hans tydelighet rundt rovviltpolitikken. Alt fra politiets håndtering av ulvesaken i Elverum, at denne måtte evalueres. Dette sa Slagsvold Vedum allerede i mars 2015, og siden har Sp hatt trykket på kontinuerlig å få en annen rovviltpolitikk.

Gunn Marit Lindmoen, medlem i støtteforeningen for ny rovviltpolitikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.