Tidlig innsats starter i barnehagen. Flere pedagoger, flere ansatte, tilstedeværende leder, tilsynsansvar og ny rammeplan er blant tingene som skal sikre en enda bedre hverdag for barna i barnehagen. Det er det som er det viktigste. For barna!

Regjeringen har allerede lagt fram en ny rammeplan som er en slags grunnlov, for hva barn skal oppleve og lære i barnehagen. Her har regjeringen gjort det tydeligere hva personalet skal gjøre for at barna skal trives og utvikle seg. Det gjør det lettere for foresatte å vite hva de kan forvente av barnehagen og hvilke krav de kan stille.

Regjeringen med Frp har allerede innført en skjerpet pedagognorm. Den stiller krav til hvor mange barn det maksimalt kan være per pedagogisk leder. Nå innfører vi også en bemanningsnorm som for første gang stiller krav til hvor mange barn det kan være per ansatt i barnehagen. Personalets kompetanse er avgjørende for kvaliteten på barnehagen og flere voksenpersoner kombinert med flere pedagoger vil være et stort løft for barnehagene.

Alle barn fortjener å få et godt barnehagetilbud uansett hvor de bor eller hvilken barnehage de går i. En god barndom varer tross alt livet ut.

Åsnes FrP

Hedmark FpU

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.