Takk til Camilla M. Bjerke Jevanord for en engasjerende og viktig utfordring til oss ordførerkandidater.

Kvalitet i alle tjenester er viktig. Spesielt viktig er det når de berører barn og unge, hvor tjenesten er med på å bygge livsgrunnlaget for det enkelte barn og framtiden for samfunnet.

Jeg har personlig «fersk» erfaring med å ha barn i barnehage i Hamar. Det er nå to år siden han gikk ut av barnehagen og den gode opplæring og ivaretagelse han fikk der har vært med på å gi han grunnlag for god mestringsevne på skolen, noe jeg som forelder er meget takknemlig for.

Kvalitet i barnehagen er noe vi imidlertid ikke skal ta for gitt. Kompetanseutvikling og kvalitetsforbedring er noe vi som politikere sammen med barnehageaktørene kontinuerlig må jobbe med i form av optimal organisering, profesjonalisering av aktørene og tilstrekkelig med kompetente ansatte.

Behovet for voksentetthet kan variere i forhold til hvilke aktiviteter barna er involvert i. Mye kan oppnås gjennom bedre organisering, og ved strukturendringer i form av blant annet etablering av større enheter, slik at flere voksne kan være til stede når barna trenger det mest.

Dette er allikevel ikke nok. Frp vil følge opp strategi- og utviklingsplanen ved å redusere fra 14 til 12 barn per voksen for gruppen 0-3 år innen året og ned til ni barn per voksen innen 2019. Dette er både bra for det enkelte barn og for samfunnet.

Det er viktig for Frp at tidligere økonomiske feildisponeringer i Hamar kommune, som Hamar Frp har gått imot, ikke skal påvirke barn og unge, eldre, samt helse og omsorg.

Det er helt uakseptabelt at Hamars økonomiske situasjon skal gå utover kvaliteten i barnehagene.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.