Som Hamar Høyres ordførerkandidat er jeg glad for oppfordringen jeg og de øvrige partienes ordførerkandidater fikk av Camilla M. Bjerke Jevanord i HA 18. mai.

Spørsmålet som stilles er på sin plass, for det er dessverre en kjensgjerning at posisjonen ikke har iverksatt føringene i Strategi- og utviklingsplanen for barnehagene når det gjelder voksentetthet i barnehagene i Hamar kommune.

Vi har programfestet at vi vil følge opp økt voksentetthet i for barn i småbarnsavdelingene i barnehagene fra 14 til 12 barn innen 2015, og fra 12 til 9 innen 2019.

Vi har fått tilbakemelding fra enkelte om at dette er å slå inn åpne dører, så lenge det er nedfelt i Strategi- og utviklingsplanen. Grunnen til at vi har programfestet det, er fordi vi mener at Strategi- og utviklingsplaner ikke bare skal være flotte ord, men også være forpliktende i praksis.

Hamar Høyre setter barn og unge først. Som ordførerkandidat for Hamar Høyre er jeg ikke med på at det er barnehagesektoren som skal stå for de største kuttene i den snuoperasjonen kommunen nå skal inn i for å få økonomien på rett kjøl.

For Høyre er det avgjørende å skape et samfunn hvor hver enkelt gis verktøyene til å forme sin egen fremtid, uavhengig av bakgrunn. Den jobben må starte så tidlig som mulig i livsløpet. Hamar Høyre er garantisten for et best mulig barnehagetilbud

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.