Kommunens aktiviteter overfor barn og unge blomstret opp, og blant mange andre aktiviteter for barn og unge, er det flotte skatebordanlegget på Koigen. Få byer kan måle seg med dette anlegget.

Nå er det slik at når noen er først, må nødvendigvis noen bli sist. Dette er noe alle idrettsfolk vet mye om. Det vil alltid være vinnere og tapere.

Her i Hamar er det en stor gruppe som mer eller mindre bevisst er blitt pekt ut som «sistegruppen», nemlig byens pensjonister.

De har I mange år vært målgruppen for Friskliv Senior, kommunens avdeling for arbeidet blant eldre I Hamar. Denne avdelingen i kommunen ble en gang tidligere vurdert nedlagt, men etter å ha tenkt seg grundig om, trakk kommunen forslaget om nedlegging tilbake. Avdelingen hedde den gang et annet navn, nemlig Helsekontoret for eldre. Forøvrig et tydelig navn som fortalte hva avdelingen drev med.

Undertegnede har i ca 20 år, sammen med kona, vært ledere for den største av kommunens fire trimgrupper for eldre. Vi møtes til trim hver mandag året rundt unntatt 5-6 mandager om sommeren. Programmer er som følger: Vi starter gjerne med 10-15 minutter pianomusikk i forkant av treningen, Deretter 45 minutter variert trim som avsluttes med noen lette dansetrinn. Deretter serverer Velferden kaffe og en kakebit. Og da går praten livlig rundt kaffebordet. Denne sekvenser er veldig viktig. De fleste av deltakerne bor alene, og trenger denne sosiale halvtimen sammen med andre som også bor alene.

Den eldste deltakeren har vært pensjonist I 29 år, mens vi andre bare har vært pensjonister i 15 –20 år Uten denne ukentlige aktiviteten ville flere av oss sittet i godstolen hjemme og ventet på at hjemmehjelpen skulle komme og stelle huset for oss. Nå derimot, er det noen av oss som stikker innom naboen og gir en hjelpende hånd til en til en stakkar som sitter I godstolen og venter på hjelp. Ofte er den hjelpetrengende betraktelig yngre enn hjelperen. Blant annet takket være trening hver mandag over flere år. Og takket være Friskliv senior som organiserer det hele.

Å legge ned Friskliv Senior betyr en tragisk slutt på en svært vellykket aktivitet som har resultert I bedre helse for mange eldre, og føre til flere hjelpetrengende og en større stab hjemmehjelpere. Og et betraktelig større budsjett for avdelingen Helse og omsorg.

Et godt råd: Dropp nedlegging av Friskliv Senior!

Les også
DEBATT Alle seniorer i Hamar har grunn til å glede seg over dette tilbudet som var med på flyttelasset til Ankerskogen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.