Per Lunde, Ringsaker KrF, avslører i HA 29. mai sine kunnskaper om CO2s innvirkning på klima. Eller for å bruke hans egne ord: «kunnskapsløs». Hvilken vitenskap han støtter seg på bør han kunne vise til. FNs Klimapanel, IPCC, har fortalt oss at den globale oppvarminga har flatet ut de siste 20 åra.

Den menneskelige påvirkning er overkjørt av naturlige variasjoner. Hvor mye CO2 har vi i atmosfæren? Ca 400ppm. 0,04 prosent av dette er menneskeskapt. Sett opp regnestykket, Per Lunde! Fra 1994 til 2012 økte CO2 i atmosfæren med 54 prosent. Ekstremværhendelsene økte ikke i samme periode. Den viktigste «klimagassen» som styrer været og etter hvert klimaet er H2O (94 prosent), sola og hellingsvinkelen på jorda i forhold til den.

Noe Per Lunde sikkert ikke har tatt med i regnestykket sitt, er at mennesket puster ut ca en kilo CO2 i døgnet. CO2-teorien han støtter seg på er falsifisert og holder derfor ikke som sann vitenskap. Les deg opp på Henrys Lov! Enkelt sagt: varmen kommer først, så kommer plantematen CO2. Fotosyntesen. Klimaets historie er også veldig interessant. Les. Eirik Raude drev i sin tid jordbruk på Grønland. Det var skog på Hardangervidda. Det var ikke fossilt, som olje og gass, som sørget for det.

Én ting er at det er delte meninger om betydningen av CO2-utslippene for verdens klima. Men de som tror de har betydning bør i det minste stille seg spørsmålet hvor stor virkning de tiltakene har som de etter beste evne prøver å påtvinge seg selv og andre. Hva koster det ikke, Per Lunde?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.