På et direkte spørsmål om vi skal ha mindre ulv i Norge enn vi har i dag, svarer AUFs leder, Mani Hussaini, at vi skal ha en «bærekraftig bestand». «Om det er mer eller mindre enn i dag, må være opp til ekspertene å bedømme.»

Nå er det slik at flere av oss etter hvert begynner å føle oss som eksperter, men det er trolig at Hussaini har forskere i tankene - og da mest sannsynlig rovdyrforskere. I så fall blir mange her i ulvesonen svært urolige. Ulveforskeres karriere er nemlig bestemt av at de har noe å forske på, og heller flere enn færre. I tillegg er det slik at dette også er miljøorganisasjonenes standpunkt. De vil at politikerne skal holde fingrene fra fatet.

Det er i det minste et noe uvanlig standpunkt, ikke minst fra en ung Ap-politiker – å definere et såpass kontroversielt spørsmål som upolitisk. Jeg frykter for at det er en bivirkning av valgkamp-inspirerte sonderinger i forhold til Miljøpartiet De Grønne.

Og da har vi ikke engang nærmet oss en forståelse av hva en «bærekraftig ulvebestand» er for noe rart, anvendt på norske forhold. Hva har for eksempel Hedmarks AUF-ere å bidra med til voksenopplæringen?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.