Den eier ikke troverdighet, på samme måte som Arbeiderpartiets helsepolitikk.

Dersom noen ønsker å lese en god bok, er Bill Brysons «Teorien om nesten alt», svært god. Det er èn setning som særlig har festet seg hos meg. Bryson omtaler en historisk person som at: «Hadde han vært født i Russland på begynnelsen av 1900-tallet, ville han ha vært monarkist. Hadde han derimot vært født i USA på 1960-tallet, ville han garantert ha vært en svoren kommunist». Anette Trettenbergstuens innlegg passer ypperlig til denne beskrivelsen, for hennes ståsted i opposisjon er ikke forenelig med hva det var i posisjon.

Da Trettenbergstuen beskylder Høyre for å oppføre seg «ullent» og for ikke å stå for det man faktisk mener, faller det på sin egen urimelighet. Det er ikke Høyre eller Unge Høyre som stiller opp i debatter og roper om mer miljø, nei til oljeboring og nei til å flytte iskanten, samtidig som det er nettopp dette Jonas Gahr Støres politikk i all hovedsak går ut på.

Jeg har blitt veldig usikker på om jeg skal lytte til Jonas, til Gahr eller til Støre. Partilederen i Arbeiderpartiet er den eneste som kan stille opp i en debatt å rope at «vi må tørre å ta miljødebatten», uten å faktisk debattere det når han faktisk er i en – ja, nettopp – en debatt. Vi er nok snart nødt til å etterlyse Arbeiderpartiets politikk på melkekartongene, som Henrik Asheim sa det.

At Anette Trettenbergstuen kritiserer Høyres helsepolitikk er ufordragelig og uten rot i virkeligheten. Under hennes regjering nådde helsekøene 280.000. Det viktigste for Arbeiderpartiet var ikke at pasientene ble behandlet, men at de ble behandlet på en offentlig klinikk. Den nåværende regjeringen har imidlertid endret på dette, og etter et og et halvt år har køene sunket med anslagsvis 10.000 mennesker.

Dette er mer enn det Arbeiderpartiet gjorde i løpet av sine åtte år. Mens kreftpasienter døde i den voksende køen for å få diagnostisert sykdommen under den forrige regjeringen, uten at noen tok reelle grep, utfører nå Bent Høie faktiske forandringer. Det er for øvrig også den nåværende regjeringen som har satt i gang en rekordsatsning på bygging av sykehjemsplasser, fremfor å komme med tomme ord.

I en perfekt verden, burde alle ha fått den behandlingen de trengte i et offentlig sykehus. Sånn er det imidlertid ikke. Derfor må pasientens hensyn ligge i hovedsete, noe det gjør hos oss i Høyre. For oss er det viktigste at du blir behandlet og at køene er korte. Dette fullførte ikke Arbeiderpartiet i løpet av sin regjeringstid. Det vil de trolig heller aldri gjøre, med mindre de endrer politikken sin.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.