Ankerskogen svømmehall og treningssenter er et kommunalt foretak med eget styre, regnskap mv. Siden byggingen av anlegget for nesten 30 år siden har dette anlegg betydd utrolig mye positivt for en stor del av områdets befolkning. Det gjelder både som sportsanlegg, i svømmeopplæring, og ikke minst for en bedret folkehelse for alle de tusener som har vært og er flittige brukere.

Nytteverdien lar seg ikke måle i penger, men den er betydelig. Når så Ankerskogen er i hardt vær økonomisk så må ikke bare underskuddet og konsekvensene av det vurderes. Anlegget har gitt hele samfunnet store plussfaktorer som ikke kommer i noe regnskap. Hele anlegget hører heime i det som benevnes som «det utvidede kulturbegrep».

Hamar kulturhus er intet kommunalt foretak, men burde bli det snarest mulig. Huset ble en svært dyr affære. Organisert som et kommunalt foretak ville både husets kapital- og driftskostnader blitt synliggjort. Driften både på kort og lengre sikt, kunne da blitt gjenstand for en nødvendig kritisk vurdering.

Nå helles hele kulturhusets finanskostnader og drift opp i den kommunale regnskapslapskaus uten spesifisering. Det er lite tilfredsstillende, og derfor bør kulturhuset komme under samme styringsform som det Ankerskogen er.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.