«Dommen bør ankes for å forhindre at dommen senere blir brukt som en kilde for en streng aktsomhetsnorm overfor skolene».

«En slik streng aktsomhetsnorm vil på sikt kunne medføre flere erstatningskrav mot kommunen».

Dette er, ifølge HA 21. mai, Ringsaker kommunes advokat Karoline Henriksens råd, i framlegget til formannskapet.

Er Ringsaker kommune virkelig redd for flere erstatningssaker? Hvorfor? Har kommunen kanskje flere lik i skapene? Og er kommunens økonomi viktigere enn at de som eventuelt er blitt mobbet, får erstatning?

Hva med belastningen ved en eventuell ankesak for den som ble mobbet? Har ikke hun lidd mer enn nok allerede?

På sidene 1-3 i samme utgave av Hamar Arbeiderblad står det å lese at Ringsaker vokser mest i Innlandet.

«Vi posisjonerte oss for vekst for over 10 år siden. Disse grepene gjør at vi profitterer på dem nå», uttaler rådmann Jørn Strand. Det kan se ut som om kommunen har råd til å tape flere eventuelle mobbesaker.

Hvis Ringsakers formannskap velger å anke mobbesaken, vitner det om holdninger jeg trodde lå langt unna de sosialdemokratiske verdiene Arbeiderpartiet og andre norske partier bygger på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.