De regionale rovviltnemder har stor lokal fagkunnskap på sitt område. De har anbefalt uttak av ca. 40 ulv i vinter for å holde bestandsnivået på vedtatt nivå. Vår lovgivende forsamling, Stortinget, vedtar nemdenes samlede tilråing som så regjeringen skal følge opp. Regionalt organiseres det for dette uttak.

Så kommer ulvetilhengerne på banen. Miljø- og klimaminister Vidar Helgesen opptrer som en politisk sprellemann for dem. Han får sin «ekspertise»- lovavdelingen i Justisdepartementet, til å forkynne at der ikke er for mye ulv. Rovviltnemdene og ikke minst Stortinget, blir plassert i den politiske skammekrok. Kontrabeskjed gis derfor fra ham om at vedtatt ulvefelling er ugyldig. Dette er direkte forakt mot distrikts-Norge og vår matproduksjon, med et lamslått Storting på sidelinja.

Statsråd Vidar Helgesen har her skapt en alvorlig politisk komedie. Han har visse likhetstrekk med Saddam Husseins «komiske Ali». Han lo vi av, men vår statsråd må tas på alvor når han ensidig løper ulvetilhengernes ærend og ser bort fra Stortingets vedtak. Får han det som han vil er det en betydelig seier for byråkratiet over et folkevalgt Storting. Det vil ikke minst sette Stortinget i et alvorlig komisk lys.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.