Ved redaktørskiftet i 2011 mistet en denne valgmulighet, til glede for de med narsissistiske tendenser og de som ville gå på person og ikke på sak.

Tidligere var jeg ikke av dem som hadde grunn til å klage på spalteplass, ei heller av de nye debattredaktørene/redigererne. I den senere tid er ca. 19 innlegg blitt refusert. To eller tre innlegg har jeg fått inn etter «påtrykk».

Debattredigereren hadde da skriftlig gitt uttrykk av at han var lei av meg og «maset». Mine innlegg lå utenfor det område HA ønsket å dekke. Fritt etter hukommelsen: «Innsenderen skulle være bosatt i regionen å ta opp saker som en relaterte til distriktet, for HA skulle være en lokalavis».

Videre var det et krav fra redaksjonen, at en skulle holde et kulturelt bra nivå og ikke sjikanere navngitte personer. Det siste punktet var det lett å være enig i, og overholde. I tillegg påla jeg meg selv, mest mulig å holde meg til sak og ikke person.

Men tilbake til første del. Det var et krav som alle skulle holde seg til, men her har det vært langt mellom liv og lære.

Jeg er mest opptatt av uten- og innenrikspolitikk, jeg «syndet» nok flere ganger. Det er lite å skrive om når vi har det så bra lokalt, men noe var det jo som kunne interessere leserne.

Kommer en i «unåde», er det lett å havne i «søppelbøtta». En skal holde seg til Hedmarken og det som måtte røre seg her. Men har en fortsatt «nåde», er det flere som får skrive nesten hva som helst, blant annet kan en for n`te gang for eksempel henge ut miljøer eller personer som «fellow traveller» på venstre siden. Denne Sareptas krukke går aldri tom. Da spiller det ingen rolle for hvor lang tid tilbake man går. For enkelte.

Narsissisme er ingen fysisk «sykdom», men kan kanskje forverres ved at debattredigereren nesten daglig trykker innleggene «usensurert» som aktuelt stoff, samme hvor mye det er beslektet av ABBs brune ideer og løsninger. Det nører opp vedkommendes selvbilde, som kanskje er i største laget fra før.

Jeg trenger en god nattesøvn, derfor sletter jeg inntil videre «Debatt@h-a.no» men kommer nok til å følge med i utviklingen videre. Takk for meg, håper at jeg har gledet noen lesere i HA Debatt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00