Alle må ha lov å mene sitt om skolestruktur i Stange. Dette mener jeg: det er lett å sitte på sin egen høye tue da det ikke berører en selv. Men- det er lov å forsøke å sette seg inn i hverdagen til andre før man nødvendigvis bruker så store ord. Skolen skal ikke alene berge et lokalsamfunn, men bidra til livskvalitet og gode oppvekstvilkår, også for oss som ikke bor langs IC-linja.

Det er interessant å lese Tore Ketil Stårviks henvisning til Telemarksrapporten og at små, fådelte skoler har dobbelt så store utgifter som fulldelte skoler. Til informasjon Stårvik: Romedal ungdomsskole, Solvin og Breidablikk er alle fulldelte skoler. Bare for å sette fakta i saken. Hvis en leser lærernes bekymring i onsdagens HA, burde det kanskje fokuseres på et par ting i tillegg til økonomi. Et tankekors at lærere og tillitsvalgtes kompetanse ikke er tatt med i utredningen.

Hvis vi først skal fokusere på økonomi: Min erfaring er at det er mange områder å spare inn driftsutgifter i en stor organisasjon. Hvorfor skal det gjøres på barnas bekostning? Min mening er at det bør ryddes i egne rekker før barn og eldre nok en gang må ta byrden med innsparinger. Tallene for Stange kommune er ikke så dårlige at de svakeste må ta støyten hver gang..

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.