På grunn av ferie, har jeg ikke fått med meg om det har vært debatt i HA om idrettslagenes ønske om å servere alkohol på hjemmekamper i Hamar.

Det eneste argumentet jeg kan se for en slik søknad er økonomien: det er selvfølgelig penger å tjene på å selge øl. Men det overskygger ikke de store utfordringene som følger med.

For meg blir det merkelig at nettopp idretten som har fokus på sunnhet, fysisk innsats og ytelse, vil gi alkoholen innpass i en situasjon hvor det er et poeng at flere generasjoner sammen opplever glede, begeistring og fellesskap.

Norges Idrettsforbunds retningslinjer om alkohol er da også helt klare:

1. Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité skal fremstå som en organisasjon som arbeider mot bruk av alkohol i idrettslig sammenheng.

2. Barn og unge ……(under 18 år) skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø. Trenere, ledere og utøvere skal … ikke nyte alkohol i samvær med utøvere i denne alder.

3. Medlemmene i organisasjonen skal informeres om de skadevirkninger alkohol har på prestasjonsevnen, sikkerheten og det sosiale miljø.

4. Tribunekulturen skal være trygg, familievennlig og alkoholfri. På tribunene skal det derfor ikke nytes alkohol i tilknytning til konkurranseaktiviteter.

Det er nok av forskningsrapporter som viser hvor mye vold, skader, utrygghet og angst som skyldes alkohol. Derfor ser jeg ingen god nok grunn til å selge alkohol i forbindelse med idrettsstevner i Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.