Jeg hadde hørt at det ble servert alkohol/vin der. Og jeg syntes det er en dårlig kombinasjon med helsebyggende tiltak. Så jeg skygget unna så lenge det kostet penger. Men så ble jo ordinær inngang stengt og jeg måtte gå inngangen om tennisgarderoben. Da ble fristelsen for stor og jeg gikk inn og så hvor flott det var der inne.

Der var jo alle de massasjeapparater du kunne drømme om. Der var farger og lys som varierte osv. En venn av meg døpte mens vi satt i badstuen den som det «Aller helligste». Det var virkelig flott der. Lite visste jeg da at det ikke var alkoholservering den uken.

Det oppdaget jeg i HA 3. oktober, der svømmehallens leder opplyser at alkoholserveringen var midlertidig stengt. Jeg håper den blir stengt for alltid. Det var ikke et framskritt at vi begynte å etterligne tyske bad, der det både serveres alkohol og folk ikke bruker badetøy. Jeg fikk helt bakoversveis da jeg fulgte min tennissønn Jan Frode til et bad i Wiesbaden i sin tid. Kun to husker jeg hadde badebukse på; jeg og en dame. Jeg husker ikke helt om min sønn hadde. Jeg ble så sjokkert at jeg ikke engang husker om han var med inn. 

Hvor dramatisk Norge er i ferd med å ta etter EU-land kan illustreres ved følgende historie. Jeg kjøpte i min lettsindige, men svært vellykkede trenerperiode på tidlig 80-tallet inn noen flasker lettøl til kjøleskapet på tennisbanen. Min gode venn og det legendariske tennisentusiastiske æresmedlem i HIL, Gunhild Bergstrøm, fikk se dette. Det ble ikke godt mottatt og flaskene tror jeg gikk i vasken. Det var den gang det, Lillehagen. Den gang du og jeg var unge.

De dårlige besøkstall i september tror jeg mer skyldes omlegging ellers og varmeste september på 134 år. Det skyldes ikke at folk fra Eidsvold ikke fikk vin i velværeavdelingen.

Du måtte jo blant annet også si opp din flotte smilende dame i resepsjonen før ferien. Du fortalte meg at det skyldtes kommunens ansiennitetsregler.

Så problemene med besøkstall må nok angripes annerledes; kanskje sågar mindre kommunalt. Kanskje det er en sak for vår nye rådmann. Litt er nok løst ved at kommunen senker sin vanvittig høye husleie. Dette er jo en form for «innsidehandel» som rammer deg og de ansatte. Den skaper uro rundt hele badet og treningsrommene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00