Anne Beth Moslet skriver et leserinnlegg i HA der hun bruker Alf Prøysen i sykehusdebatten. Jeg synes man skal være varsomme med å mene hva personer ville mene dersom de hadde levd i dag. Det er verdt å merke seg at sangen «Du skal få en dag i mårå» begynte Alf Prøysen på da Julie Prøysen lå for døden på Moelv sykehus. Hun døde der 17. desember 1961.

Moslet skriver: «Her bør faktisk flere følge visdomsordene til Prøysen og sette regionen på et mer bærekraftig sykehusspor. Ikke minst fordi det viser seg at styret i Helse Sør Øst har vedtatt etableringen av sykehuset ved mjøsbrua uten å ha fulgt norsk lov og bygningsforskrifter.» Hun viser ikke til hvilken lov eller forskrift det skal være brudd på.

I et brev fra kommunalminister Jan Tore Sanner til ordfører Ivan Haugland i Leeirfjord kommune skriver han: «Retningslinjene for lokalisering av statlige arbeidsplasser og statlig tjenesteproduksjon er et viktig virkemiddel i dette arbeidet (lokalisering av statlige arbeidsplasser – Helgelandssykehuset 2025, min anmerkning). Det er imidlertid slik at retningslinjene ikke gjelder for statlige stiftelser, statsforetak, særlovsselskap, statsforetak eller andre foretak som staten eier, slik som helseforetakene.»

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.