Innlegget er stort sett det samme som høringsinnspillet de hadde til kommunen i forbindelse med ny arealplan. Som nå skaper stort engasjement på HAs debattside og på diverse Facebook grupper. Ambisjonene til BoligPartner er i utgangspunktet gode, men likefult så feil. Jeg tror BoligPartner sliter med troverdigheten, rett og slett fordi uærligheten er så synlig. Ærlig talt - la meg forklare.

Les BoligPartners innlegg her.

La oss ta det første først. Det argumenteres for at det skal bygges miljøvennlige familie boliger. Det er i utgangspunktet bra. Men kun dersom valget står mellom et miljøvennlig hus og et som ikke er det. Ærlig talt, en bil kan aldri bli mer miljøvennlig enn det å ikke ha bil i det hele tatt, likeledes kan ikke et hus bli mer miljøvennlig enn urørt skog.

Hamar trenger flere boliger. Det er vi alle enig om. Men noen umiddelbar boligkrise er det ikke, pt er det et boligoverskudd på nesten 100 boliger i Hamar. Samtidig leser vi om planene for 400 nye boliger på tomta til Ankerskogen videregående. I tillegg bygges det på Voll Lund, det står 100 tomter ledig på Ingeberg for å nevne noen. Ærlig talt, bolig og tomtemangel er en illusjon.

Det inviteres til en involverende prosess. Brukerne skal ha medvirkning i prosjektet, argumenteres det for. Men hvordan skal man gjøre dette? Hvor stor innflytelse vil brukerne ha? Vil det ikke oppstå uenigheter både mellom bruker og utbygger, men også intern mellom brukerne? Kan ikke forstå hvordan dette skal fungere i praksis.

Når de som bruker skogen i utgangspunktet ikke vil ha utbygging, hvordan skal man da få de til å ta del i selve utbyggingen om kommunen skulle stemme for utbyggers fordel? Ærlig talt mener jeg BoligPartner burde gjøre som foregående år, trekke forslaget. Det ville i alle fall være brukerinvolvering.

Område det ønskes å bygge på, er ifølge leserinnlegget i dag brukt til «lagringsplass for skitne plaststoler og søppel». Ærlig talt! Kaller dere skogen vår for en søppelplass? De to skitne stolene som tidligere i høst stod i lysningen av skogen, er for dere nettopp bare det, skitne stoler. For oss som bor her vekker de minner om en fantastisk sommer. Stolene representerer kaffeslabberas, is, latter, røverhistorier. Til våren skal de frem igjen.

Utbyggingsområdet må oppgraderes ifølge innlegget. Ikke bare er det lagringsplass for skitne stoler, men det er til og med ugjennomtrengelig vegetasjon. Tenke seg, ugjennomtrengelig vegetasjon i skogen. Nei her bør det oppgraderes, hva med 100 boenheter? Det kunne vært no. Ærlig talt! Denne argumentasjonen tror dere ikke på selv engang. Skogen er fin som den er, her skal det ikke «oppgraderes».

Med ambisjon om å skape et unikt signalprosjekt, med ambisiøse mål skal nå BoligPartner legge «hode på blokka» for å skape noe nytt, skrives det. Her snubles det i kommunikasjonsarbeidet. Jeg føler meg ikke særlig beroliget med at BoligPartner skal legge «hodet på blokka» - det betyr vel at det er en stor fare for at signalprosjektet mislykkes. Og det er ikke hodet deres dere legger på blokka, det er skogen vår. Ærlig talt! Skogen vår er ikke til å eksperimenteres med. Legge «hode på blokka» kan dere gjøre et annet sted.

Jeg tror det ville vært en bedre strategi å bare si det som det er. Ærlig talt – vi i BoligPartner bygger boliger og det er vi flinke til. Kan vi få bygge i Klukhagan?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.