Fylkesleder i Hedmark, Helene Skeibrok, peker på at det langt fra er sikkert at SP står for et rødgrønt alternativ alle steder. Så peker hun spesielt på Stange og Elverum, hvor partiet har valgt høyresiden, som på mange områder innenfor offentlig sektor har en politikk som Fagforbundet kjemper imot.

I et tilsvar sier Aasa Gjestvang (SP) at hun mistenker at lederen i Fagforbundet ikke har satt seg så godt inn i forholdene i Stange, og hevder at det de siste to årene kun er SP som har tatt opp problematikk med mye vikarbruk og mange deltidsstillinger i Stange.

Det er ikke riktig. Posisjonspartiene i Stange (SV, AP og PP) har vært aktive parter for å videreutvikle rutiner som er ment å spille positivt inn for å bedre kvalitet og redusere sykefravær. Da har vi brukt Trepartssamarbeidet og Administrasjonsutvalget som de mest hensiktsmessige fora. Gjennom dette arbeidet er rutiner for ansettelser forbedret, blant annet ved som hovedprinsipp å utlyse hele stillinger, og ikke mindre enn 75 prosent. Det jobbes systematisk med sykefravær og nærværsarbeid og det er iverksatt nytt turnussystem som andre kommuner har erfart vil bidra positivt både for brukerne, virksomhetene og de ansatte.

Det er administrasjonen som har ansvaret for den daglige driften, og som skal gjøre vegvalgene for driften. Vi erfarer at dialogen mellom partene tidlig i endringsprosesser spiller positivt inn og påvirker motivasjon og engasjement. Vi er inne i en tid hvor arbeidet viser resultater.

Senterpartiets metode er å muntlig kommentere tertialrapporter og, som i år, å foreslå at det i 2020 skal budsjetteres med 30 prosent reduksjon i sykefraværet, og gjøre sykefraværsoppfølging som et gjennomgående lederansvar. Som om det ikke er det allerede.

Mens Aasa Gjestvang er opptatt av å slå inn åpne dører i kommunestyret har posisjonen samarbeidet med ansatte og administrasjon om å finne gode grep i et sammensatt og vanskelig fagfelt. Mens Aasa Gjestvang har brukt kommunestyrets talestol og avisene til å henge ut og krenke ansatte, velger posisjonen dialog og utvikling, og bruker det handlingsrommet med de muligheter og begrensninger som ligger i formannskapsmodellen. Mon tro om lang erfaring som styringsparti også har noen fordeler.

Jeg har ingen vanskelighet med å forstå hvorfor Fagforbundet advarer mot SP i Stange.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.