Svært mange av oss i Vestbyen ble opprørt da ordfører Einar Busterud (BBL) i formannskapet ved juletider sørget for et flertall slik at eieren av et verneverdig hus her fikk ja til å lage en reguleringsplan som åpner for å rive huset og bygge en stor blokk.

Opprøret vårt grunner seg blant annet i at Busterud og flertallet stemte imot de faglige rådene fra plan- og bygningsavdelingen og kommunedirektøren.

Jeg ble derfor svært overrasket da Busterud i et debattinnlegg i HA 2. mai refser kommunepolitiker Audun Jensen (Ap). «Han mener seg tydeligvis kvalifisert til å overprøve kommunens egen byggesaksavdeling», skriver han.

Busterud vet altså godt hvordan det er å overprøve slike råd. Likevel bruker han en sånn mulighet mot andre. Det må vi kalle frekt.

Tilbake til huset i Vestre gate. Det huset er betegnet som et verneverdig kulturminne i kommuneplanen som varer til 2030. Den planen er Busterud hovedansvarlig for å holde på. Det brydde han seg altså ikke om.

Veldig mange av oss i Vestbyen er redd at å erstatte det vernede huset i Vestre gate med en blokk, betyr at også resten av småhusene i bydelen forsvinner. Det vil være ille. Hamar trenger svært mange slike hus.