Det er herlig når blodet bruser og eget lag klarer duellene med et nødskrik. Vi som heier på HamKam er vant til det å være på en bølge av oppgang og nedgang. HamKam, sammen med all annen idrett i Hamar, betyr mye.

Et åpent spørsmål er det derimot hvor mye penger Hamar kommune skal legge igjen på Briskeby. Den halve stadion, slik den fremstår nå, ble en svært dyrekjøpt erfaring for Hamar kommune.

VIP område, hvor vi forøvrig aldri har vært, fremstår sikkert som vellykket, mens resten av anlegget er nærmest en katastrofe for den vanlige tilskuer. Det er ikke trivelig å være tilskuer i pausene på Briskeby. Veldig lite fungerer.

Nordlyshallen på Hamar Vest fremstår som det rene mønsterbruket, målt mot Briskeby stadion.

På Storhamar fungerer det meste av logistikk og vi kan være 6.000 lykkelige tilskuere sammen med kaffe, pølse og brus i pausen. OL-Amfien har også fått sin del av offentlige bidrag, men Briskeby tar kaken.

Vi leser nå at Hamar kommune skal sponse ny tribune og utvikling rundt politihuset med 22 millioner kroner. Det er svært vanskelig å tro at dette er fundert på grundige og seriøse analyser. I sum kan det se ut til at Briskeby nå har kommet opp i et tresifret beløp i direkte kostnader for kommunen.

Badeanlegget, noen sier Stupetårnet, på Koigen fremstår til sammenligning som en svært billig, pluss som en god investering. Hamar kommune må rett og slett slutte med å sponse utbyggere helt tankeløst.

Utbyggerne trenger vi. De gjør stor nytte i byen. Men kommunen må slutte med å gi etter for kapitalister som mest av alt tenker på egen inntjening. Vi trenger kommunen som smart aktør.

Ikke som dumsnill!