Ikke fordi det er et arkitektonisk makkverk – for det er det virkelig! Men fordi selve "tribunen" bare er symptomet på noe mye verre.

Det er ikke vits å legge skjul på at dette innlegget er skrevet iført de grønn-hvite skylappene. Men faktum er at klubben betyr utrolig mye for mange.

Videre er heller ikke vi som holder Ham-Kam kjært verdens mest kravstore gjeng. For oss er det å følge klubben i mye større grad forbundet med å gi enn å få.

En kamerat sa det ganske fint da han i 2020 beskrev klubben som «(…)han narkomane kompisen som alltid skal låne 500 spenn. Som du selvfølgelig gir, selv om du aldri får de tilbake. Men av og til, av og til får du en jævlig god og dyr vin i gave tilbake, som nytes sammen på en perfekt sommerdag, og alt er bra igjen.»

Men fra perfekte sommerdager til poenget; Ham-Kam har – som sagt – ingen kravstor fanskare, men det finnes nok av folk som lever av, med og for Ham-Kam.

Disse kommer mest sannsynlig aldri til å kunne forbinde Briskeby gressbane med verken seriegull eller europeeisk fotball, men de fortjener i det minste å kunne minnes Briskeby som et sted som først og fremst var til for dem.

Derfor er det nok ikke primært den forferdelige "tribunen" som får folk til å reagere, men det nedlatende og arrogante ved at de ansvarlige – til tross for å befinne seg på det mange betrakter som hellig grunn – tillater seg å sette klubben og dens supportere i andre rekke.

Enden på visen er dessverre kjent; «hjemmetap».

Briskeby stadion – bygget av medlemmene, ødelagt av Briskeby Prosjekt AS og Hamar kommune.