Store suksesser, gang på gang, disse prosjektkorene; med Queen i 2014, Abba i 2015, Stevie Wonder i 2017 og Les Misérables/Phantom of the Opera i 2019 – og Elton John nå høsten 2022.

Også med turer kloden rundt.

Nå: Tur til USA.

«KORiUSA»

– Vi tar navn etter de landene vi besøker, så denne gangen heter koret «KORiUSA». Vi startet med disse reiseprosjektene i 2006 hvor vi besøkte Sør-Afrika. Deretter ble det Spania i 2008, Chile og Argentina i 2010, Kina i 2012, Australia i 2015, Cuba i 2017, Georgia 2019. Deretter ble det på grunn av pandemien et langt opphold, og nå gleder vi oss til USA tur, sier prosjektleder Randi Strømbu.

– Etter Oregon kjører vi inn i California og ender opp i San Francisco for konsert der. Der blir det også et par dager med sightseeing og fritid før vi reiser hjem.

Åpent for alle

– Koret er åpent for alle, både de som synger i kor fra før eller bare er glade i å synge, sier dirigent Erland Dalen.

Flere øvinger gjennomføres i løpet av det siste året.

– Siste øvingshelg pleier vi også å ha konsert, sier Erland Dalen.

– Det er lagd øvingsfiler på arrangementene slik at sangerne kan øve hjemme. Samlingene blir lagt til Hamar-området og Gudbrandsdalen. Sangerne kommer fra forskjellige deler av Innlandet pluss Oslo, og vi har fortsatt åpent for påmelding. Det er bare å ta kontakt med oss.

Flere konserter

I en pressemelding fra prosjektleder Randi Strømbu og dirigent Erland Dalen heter det:

«Et stort prosjektkor fra Innlandet er allerede i gang med øvingene til turneen som vil foregå i oktober neste år. Koret reiser til Seattle først og har to konserter med kor fra denne byen, blant annet i det nyåpnede Nordiske museum i byen. Deretter reiser sangerne til universitetsbyen Tacoma sør for Seattle for konsert på Pacifican Lutheran University. Deretter blir det overnatting i Eugene hvor det var VM i friidrett i år.»

Og ferden fortsetter videre i staten Oregon og til Medford:

Besøkte Norge

«Der blir det stor konsert med Kirby Shaw, hans kor pluss et stort band. Kirby Shaw er en av USAs mest kjente arrangører og dirigenter. Hele USA synger hans arrangementer i tillegg til kor over hele verden.»

Kirby Shaw besøkte Norge og Hamar i 2017 i regi av Damenes Aften og et stort prosjektkor med konsert i Hamar kulturhus.

Nå besøkte Randi Strømbu og Erland Dalen amerikaneren i hans land.

– Det var stort å få møte Kirby Shaw i hans hjem, sier Randi Strømbu.

– Både han og kona, Markita er kjempehyggelige og det var imponerende å se hans samling av arrangementer og dedikasjoner over et langt korliv.

– De vil lage en stor konsert med hans kor og et stort band sammen med vårt kor, sier dirigent for koret, Erland Dalen.

– Vi vil da synge sammen med koret og egne avdelinger. På disse turene synger vi norske sanger, folketoner, klassisk musikk og mer moderne sanger. I tillegg synger vi alltid sanger fra de landene vi besøker, det blir da naturlig med en del arrangementer av Kirby Shaw.