Frivilligsentralen i Hamar deler hvert år ut en pris til en frivillig i kommunen, basert på innkomne forslag som vurderes av styret.

Årets prismottaker Bjørn Kløvning har ledet Musikalis, et musikktilbud for mennesker med funksjonshemning, siden 1990. Da navnet hans dukket opp i tipsbunken, var det lite tvil om at han fortjente en påskjønnelse, forteller lederen for frivilligsentralen, Anne Thingstad Bjørnstad.

– Dette var ærlig fortjent!

Ordfører Einar Busterud sto for overrekkelsen av fat, diplom og blomster under øvelsen i kulturhuset onsdag. Han tok en liten sjekk i gruppa om Kløvning fortjente prisen, og fikk et enstemmig «ja» og applaus til svar.

– Han fortjente vel det, selv om han ikke har barbert seg under nesa, fulgte Busterud opp, til latter fra utøverne.

Både ordføreren og representantene fra frivilligsentralen berømmer Kløvnings innsats og påpeker at de frivilliges bidrag er et viktig tilskudd til lokalsamfunnet.

– Dette var overraskende, men det veldig gledelig å bli lagt merke til, sier Kløvning, før han fortsetter:

– Det er en herlig gjeng å jobbe med. Motivasjonen min er glede; det motiverer veldig å se hva det betyr, både for dem og andre.

Dette er ikke den eneste prisen Kløvning har fått i år. I september ble han tildelt Pascal Norges hederspris under dansegallaen i kulturhuset.

Tilbake i 2015 fikk Musikalis og Kløvning Hamar-prisen, som deles ut av kommunen.

2022 er frivillighetens år, og frivilligsentralen deler sammen med kommunen ut én frivilligpris hver måned dette året, i tillegg til den årlige frivilligprisen, som altså gikk til Kløvning.