– Det er spennende, og at det ble så mange nominasjoner er jo hyggelig, sa Arnfinn Johnsen til HA da det ble kjent at han var nominert i tre klasser i foto-NM for profesjonelle.

Han var nominert på topp 10 i all tre klassene han deltar i på Landskonkurransen i Norges Fotografforbund (NFF) 2023, som er klassene «Klassisk portrett», «Natur» og «Reportasje».

Nylig ble resultatene offentliggjort.

Sølvmedalje

Portrettet er av Simen Schikulski fra Elverum i TeamMe fikk sølvmedalje og var kun ett fattig poeng fra å bli «Årets portrett», en tittel Johnsen vant i 2021.

Også i de to andre klassene ble det topp-ti-plasseringer.

Reportasjebildet er fra Sør-Afrika, der ungdommer drikker hjemmelaget øl en søndag formiddag, mens naturbildet er fra en av Johnsens mange reiser på Island.

Samlet ble Johnsen nummer ni på landsbasis, noe han er fornøyd med.

– Topp ti er alltid minimumsmålet for denne konkurransen, sier Johnsen i en pressemelding.

Den høyeste utmerkelsen

Johnsen kunne allikevel juble over å bli tildelt den høyeste konkurranseutmerkelsen i Norges Fotografforbund: «Gull med krans».

Det er andre gang Johnsen får den høythengende utmerkelsen, og han er den sjuende fotografen i historien som har fått denne to ganger.

For å bli tildelt gullmedalje med krans må man ha oppnådd 100 konkurransepoeng.

Landskonkurransen gir 20 poeng for Årets fotograf NFF, 20 poeng for gull, 10 poeng for sølv og 5 poeng for bronse. Tjeneste som jurymedlem gir også 5 poeng.

Vinner av årets Landskonkurranse og dermed tittelen «Årets Fotograf 2023» Ble Ragne Kristine Sigmond.