Danmark-Norge 25–27

Storhamars Ane Høgseth fikk dermed gull i sitt første mesterskap.

– Det var helt fantastisk med seier i finalen, og det har vært så gøy å få være med på, sier Ane Høgseth til HA-sporten.

Den siste EM-kvelden for året ble innledet med en høydramatisk bronsefinale. Etter ekstraomganger var det ikke forhåndsfavoritten Frankrike som løftet hendene over hodet i glede. Det var Montenegro, en av vertsnasjonene, som jublet for medalje foran elleville fans.

Den ene medaljeplassen var klar, men dette var bare forretten på kveldens håndballmeny. Nå ventet kampen mellom Norge og Danmark. Selveste EM-finalen skulle avgjøre om det ble gull eller sølv på Ane Høgseth og resten av det norske laget.

Knallhard åpning

Danmark var det eneste laget som hadde slått Norge hittil i mesterskapet. Den skandinaviske klassikeren åpnet med to danske scoringer. Så fulgte to norske, før Danmark satte to nye. Danskene var knalltøffe i forsvar. Norge klarte ikke å bryte opp motstanderens spill på samme måte.

Luka økte til fire. Thorir Hergeirsson ba om time out idet omgangen var halvspilt.

Luka økte likevel til fem. Danskene ville avgjøre og dro fram sju mot seks-kortet sitt. Det resulterte i noen stolpeskudd og norske scoringer i tomt bur. Plutselig var de blåkledde kun to bak.

Så ble den fire igjen. De norske slet med å få kampen inn i sitt spor.

Nora Mørk var med klar margin omgangens beste spiller, og produserte mål etter mål på egen hånd. Det holdt Norge inne i kampen. Til pause ledet danskene 15–12.

Tok det på slutten

Mesterskapets siste omgang var ni minutter gammel da danskenes trener ba om et avbrekk. Norge hadde fått med seg kantene sine, og var kun to scoringer bak. Nerven var så til de grader til stede.

Med kvarteret igjen sto det 22–19.

Ti minutter igjen. 22–21.

Seksten sekunder senere. 22–22.

Tre minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen, men danskene svarte med scoring.

Halvannet minutt før slutt setter tidligere Storhamar-spiller Emilie Hovden ballen i mål. Alle tror Norge er tre mål foran, men det er blåst. Like etter tar danskene time out.

En dansk bom senere er saken biff. Kampen ender 27–25 i favør Norge. Ane Høgseth fikk ingen minutter i kveld, men det har hun fått ved flere anledninger tidligere i mesterskapet. Storhamars linjespiller er europamester.