(Oppland Arbeiderblad):Klokken 15.13 fikk Vegtrafikksentralen melding om trafikkulykke på riksveg 4 sør for Grua i Lunner.

Ifølge vitner på stedet er det snakk om en møteulykke mellom en personbil og lastebil. Lastebilen har ifølge vitner kommet nordfra, mens personbilen har kommet fra sør.

– Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men det framstår som alvorlig. Alle nødetater har rykket ut til stedet, sier operasjonsleder Rune Vegard Huse ved Innlandet politidistrikt til avisen Hadeland klokken 15.25.

Alvorlig skadet

Til OA sier Huse klokken 15.30 at veien er helt stengt på ulykkesstedet, og kommer til å bli det en stund.

– Det blir omkjøring via Hadelandsvegen, det er i ferd med å bli skiltet, sier han.

Nødetatene var da på plass ved ulykkesstedet, men det var foreløpig for tidlig å si noe konkret om skadeomfang eller årsak til ulykken.

På ulykkesstedet er fartsgrensen 80 kilometer i timen, og det er skiltet gjennomsnittsmåling av fart på strekningen.

Klokken 15.45 skriver politiet på Twitter at fører av personbilen er alvorlig skadet, mens fører av lastebilen fremstår som fysisk uskadd.

– Føreren av bilen er en kvinne i 40-årene. Hun er alvorlig skadet og har blitt fraktet til sykehus med luftambulanse. Hun har blant annet fått alvorlige bruddskader, forteller operasjonsleder Rune Vegar Huse til avisen Hadeland.

Lokal mann i 40-årene

Huse forteller at kvinnen er hjemmehørende i Oslo-distriktet.

– Føreren av lastebilen er en mann fra distriktet. Også han er i 40-årene, forteller Huse.

Selv om føreren av lastebilen framstår som uskadd, ble han tatt med av ambulanse for en sjekk. Politiet opplyser at de vil avhøre mannen på et senere tidspunkt.

Ifølge Hadelands journalist på stedet, Jørn Haakenstad, har ulykken skjedd på et rettstrekke sør for den sørlige avkjøringen til Grua.

– Vegen er stengt i begge retninger og flere biler som sto i kø har snudd. Trafikken blir nå omdirigert, forteller Haakenstad klokken 16.30.

Avhører vitner

De to sjåførene var ifølge politiet alene i hvert sitt kjøretøy da ulykken skjedde.

Føreren av lastebilen er blitt tatt med av ambulanse for en sjekk, og politiet var klokken 15.45 i gang med undersøkelser på stedet.

– Vi kommer til å avhøre fører av lastebilen formelt på et senere tidspunkt, og har også noen vitner til ulykken som vi vil snakke med for å få mer klarhet i hva som har skjedd, sier Huse.

Det skal ikke ha vært spesielt glatt på ulykkesstedet, og politiet sier det er for tidlig å si om ytre faktorer har medvirket til kollisjonen.