Prøver som ble avgitt i Torino for snart åtte år siden kommer til å bli testet etter de aller nyeste og mest moderne metodene som fins, og håpet er at det skal være mulig å avsløre nye syndere.

IOK har alle dopingprøver som er avgitt i OL-sammen etter Athen-OL i 2004 i en fryseboks i Lausanne, og den medisinske direktøren i IOK, Richard Budgett, legger ikke skjul på at det må virke svært avskrekkende på en del utøvere å vite at det er slik.

- Vi har tillatelse til å spare dopingprøver i åtte år, så det er naturlig at vi ser på en del av de prøvene som ble avgitt den gangen, for å finne ut om nye metoder i jakten på dopingsyndere vil gi nye avsløringer, sier Budgett.

Han legger ikke skjul på at den medisinske forskningen har gått kraftig framover de siste åtte årene, og det har også de metodene som blir brukt for å finne dopingsyndere.

- Det ville forbause meg veldig om vi ikke finner nye og foreløpig uoppdagede positive prøver, sier IOK-direktøren.

Dopingprøver som ble testet på nytt noen måneder etter OL i Beijing, avslørte et par dopingmisbrukere, men foreløpig er det ikke avslørt nye misbrukere etter Torino-OL, selv om enkelte av de avgitte prøvene allerede er testet om igjen.

Men nå settes det inn nye ressurser og krefter på å se på de avgitte prøvene fra Torino, og det kan gi noen overraskende avsløringer. Det er i alle fall det IOK-direktør Budgett tror. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.