Talentkrigen mellom fotballklubbene er hovedtema i Hamar Arbeiderblads fotballmagasin Corner denne uka.
Der kommer det fram at to av de største talentene på Hedmarken nå vraker HamKam til fordel for Stabæks opplegg med NTG.

Både Håkon Øverby fra HamKam og Brumunddal Cornelius Benscik melder overgang til Stabæk nå for å satse fotball der.

Pål Berg som er ansvarlig for talentutviklingen i Stabæk bekrefter at de to talentene fra Hedmarken begynner på deres opplegg på NTG om noen få uker.
– De søker seg til NTG. De mener de trenger å flytte på seg for å få en best mulig satsing. Det må være fordi de mener det ikke er bra nok opplegg der de er, sier Berg til HA-sporten.
Han forteller at Stabæk har ni -ti plasser som de prioriterer som sine spillere inn på NTG. I tillegg styrer skolen over ni plasser, mens det også er fem-seks plasser til jentespillere.

LES: Erkjenner for dårlig talentjobb
LES: - HamKam følger ikke med 
 
Berg beskriver både Øverby og Benscik som spennende fotballspillere. Og særlig brumunddølen har imponert dem.
– Cornelius har vi prioritert inn i Stabæk-gruppa. At en 15-16-åring har lyst til flytte hjemmefra for å satse er et signal om seriøsitet. I tillegg er han skreddersydd slik vi tenker fotball. Han er kvikk og god med ball og pasningssikker. Han passer veldig godt inn i vår spillestil, sier Berg.

Håkon Øverby fra HamKam er tatt opp gjennom skolen. Mens Cornelius Benscik er tatt inn i Stabæks juniorlag fra denne høsten, skal Øverby forsøke å spille seg inn i det samme laget til neste gjennom å spille for Stabæks G16-lag denne sesongen.
– Håkon Øverby er en habil midtbanespiller med bra ferdigheter. Han er også en type som vil satse alt.
– Når vi rekrutterer spillere ser vi dem alltid i kretskamper eller inviterer dem på treningssamlinger for å få et inntrykk av dem før vi bestemmer oss for hvem vi vil prioritere, sier Pål Berg.

Det er ikke første gang store talenter fra Hedmarken dropper HamKam til fordel for Stabæk. Det samme gjorde Vegard Eggen Hedenstad fra Elverum, Anders Tronslien fra Lillehammer og Grues Harald Holter.

Pål Berg er ikke med i diskusjonen i Corner, men HamKams daglige leder Finn Jul Paulsen møter HA-sportens fotballekspert Kai Kristiansen til debatt om temaet.
– Jeg håper HamKam tar det som en utfordring, og en motivasjon at noen er bedre enn dem på talentutvikling, sier Kristiansen.
Mens Paulsen erkjenner at HamKam har en jobb å gjøre på området.
I tillegg til temaet om talentutvikling blir også HamKams kontraktspolitikk diskutert. Det blir stilt spørsmål om HamKam kunne og burde klart å beholde Oddbjørn Lie som har skrevet under for Aalesund.

Det kommer også reportasjer fra både Brumunddal og Ottestad før lørdagens lokaloppgjør i Bondeligaen i dagens Corner.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.