14. mars er det klart for den store åpningen av Hamar kulturhus, scenen er fylt av stjerner som Ole Edvard Antonsen, Anders Baasmo Christiansen og Silje Nergaard, og alt sendes på nasjonal TV - og salen er fylt, og mange er spesielt inviterte gjester.
Kirsten Flagstads navn har hele vegen, fra planleggingen, gjennom byggingen til gjennomføring, vært en av kulturhusets grunnsteiner.
«Kirsten Flagstad Hus» var lenge et alternativ som navn på kulturhuset, og de første skissene viste til og med en fasade som var preget av nettopp «The voice of the century», «det forrige århundrets stemme».
Beskrevet som verdens største sopran, og en av Norges internasjonalt mest kjente kvinner, Kirsten Flagstad, ble født kun noen få skritt unna det nye kulturhuset, i Strandstua, i dag Kirsten Flagstadmuseet.
Ragnhild Nyhus selv bekrefter at hun ikke har fått noen invitasjon, men vil ikke kommentere denne saken.
- Jeg liker best positive saker om Kirsten Flagstad, sier hun.

«Fortjente» borgere

En som gjerne kommenterer saken er kunstnerisk leder av Flagstad-festivalen, Bjørn Simensen:
- De har sikkert en begrunnelse, men burde hatt en kvote for «fortjente» borgere, sier Simensen om at museets leder ikke har fått noen invitasjon til åpningen.
- Det er Ragnhild Nyhus som har båret og som bærer Kirsten Flagstads navn lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det blir merkelig å åpne det nye kulturhuset i Kirsten Flagstad-salen uten at den fremste målbærer av Kirsten Flagstads navn er til stede, sier Bjørn Simensen - før han legger til:
- Konsekvens er en nisse som spøker i trange hjerner, så her bør ordføreren gripe inn.

Dårlig oppførsel

Knut Faldbakken var mannen som høsten 2011 satte det første spadetaket i jorden for Hamar kulturhus. Han har heller ikke mottatt noe invitasjon til åpningen av kulturhuset.
- Jeg hadde vel forventet det, jeg har jo vært en seig forkjemper for kulturhuset - men jeg kjenner jo ikke til hva som er grunnlaget for prioriteringer som er gjort. Ikke hisser jeg meg opp over dette, heller, sier Faldbakken.
- Hva synes du om at lederen av Flagstadmuseet ikke er på lista?
- Det virker som en rar prioritering. Der skjønner jeg ikke hva de har tenkt. Dette er jo rett og slett dårlig oppførsel, sier Knut Faldbakken.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.