Prisen består av et diplom og et prisbeløp på 50.000 kroner, og det er koret bestående av sangere fra hele Hedmarken som i år er verdige vinnere, opplyser kultursjef Terje Halvorsen i Hamar kommune i en pressemelding.

«Gullgrossist»

Koret imponerte stort med to gullmedaljer i World Choir Games i Cincinnati i USA sommeren 2012. De nådde det musikalske målet de hadde satt seg, men enda viktigere var utviklingen de oppnådde i fellesskap når det gjaldt holdninger, utholdenhet og sosial kompetanse.

Koret imponerte igjen da det på sommeren i år deltok i tidenes første European Choir Games i østerrikske Graz. Også her ble det to gullmedaljer.

Dokumentert talent

Hedmarkenprisen deles ut hvert år, og er en felles kulturpris for kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

Prisen kan gis til enkeltpersoner og organisasjoner på grunnlag av betydelig innsats eller dokumentert talent innenfor kunst og kultur, og prisvinnerne skal ha tilknytning til de prisgivende kommunene.

Prosjektkor

Ungdomskoret Defrost fra Hamar ble opprinnelig startet som et prosjektkor i samarbeid mellom to av Norges mest meritterte kordirigenter, Erland Dalen og Thomas Chaplin. Navnet var den gangen EDTChoir. Koret oppnådde i løpet av ett og et halvt år en formidabel suksess, som kulminerte med de to gullmedaljene i USA.

«Mye av æren for korets prestasjoner må tilskives korets dirigent Thomas Chaplin og den kompetanse og erfaring som han har tilført ungdommene i koret», heter det i pressemeldingen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.