Den gamle formannskapssalen i Hamar Teater var full av forventningsfulle jazzentusiaster da Rita Lovise Band gikk på scenen, og det tok ikke lang tid før samtlige var innforstått om at dette var en konsert som var verdt inngangsbilletten.
Vi snakker nemlig om en sangerinne som omringes av frelste musikkelskere, og da er det ekstra hyggelig at hun valgte å starte sin norgesturné i Hamar.

Mestrer det meste

Hele dama vibrerer på scenen, og hun utstråler samtidig en vanvittig mengde med kraft og følsomhet. Det er vanskelig å beskrive selve framføringen, og det virker nesten som at det ikke finnes begrensninger for hva hun er i stand til å utføre med stemmen sin.
Hun formidler tekstene sine på en helt særegen måte som gjør at budskapet blir både voldsomt og følsomt på én og samme gang. Lyst og mørk, høyt og lavt, alvorlig og humoristisk. Haugseggen mestrer det aller meste.
I tillegg var det noe ærlig og åpent med framføringen under tirsdagens konsert, og akkurat det gjorde totalopplevelsen enda mer spesiell. Det hele ble enda mer imponerende, da hun midtvegs i konserten forklarte at hun sang med sår hals etter å ha tilbrakt en uke vannrett med influensa.

Stjernelag

Hun beskrev bandet sitt som et stjernelag i forkant av konserten, og det gir rom til høye forventninger. Men Bjørn Alterhaug, Bjørn Andor Drage, Henning Gravrok og Finn Sletten gjorde seg alle fortjent til den beskrivelsen, for det svingte i formannskapssalen denne kvelden. Både bandet og hovedpersonen selv strålte av spilleglede, og selv om scenen var liten var energinivået høyt.

Følelsesladd

Man kan på en måte oppsummere konserten som en framfølelse av følelser. Haugseggen brukte tid på å forklare publikummerne hva som var motivasjonen bak hver låt, og det var nesten som om man kunne kjenne musikken på kroppen selv om det faktisk var hennes følelser som ble formidlet. Musikken gikk rett inn i ryggmargen. Vi takker og bukker for at hun og resten av bandet gjorde Hamar til en del av reiseplanene, og vi håper at hun kommer tilbake så snart som mulig.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.