- De kan forvente seg alt fra gåsehud til øresus, for vi kommer til å servere et variert program, forteller gitarist Roy Arne Engebakken. Variert og utrolig omfattende må vel være en ganske beskrivende av lørdagens konsert, for Peau de Pêche gikk på scenen på slaget klokka ti, og holdt musikken gående til langt utover natta.

Peau de pêrsk

Av originalbesetningen i Peau de Pêche er det Øystein Solberg på gitar, Trond Frydenlund på bass og Arnfinn Melby på munnspill som er igjen. De begynte å spille sammen i 1996, og dagens besetning kom på plass i 2008. I dag er bandet mer aktive enn noensinne, og i tillegg til hyppige konserter slapp de nylig ut sin nyeste plate «Invisible Man». Peau de Pêche startet som et tradisjonelt bluesband, og etter hvert som musikere har kommet og gått så har bandet utviklet seg i en litt annerledes retning, men bluesen ligger alltid i bunnen.
- Det umulig å plassere Peau de Pêche i noen bås, for den båsen eksisterer ikke, men hvis man skal forklarer hvordan vi spiller så kaller vi det Peau de Pêrsk. Jeg har i alle fall ikke hørt noen som spiller på den måten vi gjør, forklarer bandets vokalist Henning Hansen.

ferskenhud

Peau de Pêche betyr hud av fersken. På 60- og 70-tallet ble det produsert en mengde skinnjakker av Peau de Pêche-skinn, eller falskt skinn, og vokalist Henning Hansen viser at han er korrekt kledd med en ekte peau de pêche-jakke.
- Vi følte at vi måtte ha et bandnavn som sluttet med typisk svensk S, og ettersom Ole Ivars var opptatt falt vi til slutt på Peau de Pêche, forteller gitarist Øystein Solberg.
Lørdagens konsert viste at bluesen sitter dypt inn i ryggmargen på de seks musikerne i bandet, og nivået på musikken er også meget høy. Gode låter spilt av gode musikere slår sjeldent feil, og når de holder musikken gående i over to timer kan man vel trygt si at man får valuta for pengene. På spørsmål om hva vi kan forvente av Peau de Pêche i framtiden er gitarist Øystein Solberg klar.
- For å si det enkelt så har vi ingen planer om å gi oss, svarer han bombastisk.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.