Det er lenge siden en ung Anders Baasmo Christiansen danset oppå bordet og sang «Jeg har liv» i Ajer ungdomsskoles første Hair-oppsetning.
I går, 20 år senere, var den anerkjente skuespilleren atter tilbake i Hamar som sanger. Med favorittkomposisjonene og fraseringene til Sinatra i sekken skulle han utfordre seg selv, og samtidig oppfylle en barndomsdrøm.

Uhyre Populær konsert

Det råder liten tvil om at Anders Baasmo Christiansen er en av byens store helter, og dette var den første utsolgte konserten på årets Anjazz-program.
Mange har måtte vende slukøret hjem fra billettkontoret, og en forarget sjel skjelte ut teatersjef Anders Kippersund med følgende frase: «Kyss deg sjøl i ræva. Du har for liten sal!»
Den populære bysønnen er på byantikvarens gule liste over fredede kunstnere, og han kunne like gjerne sunget Rune Rudbergs «Ut mot havet» som ei sjøsyk kråke. Han hadde fortsatt mottatt jublende applaus og etterlatt både øyne og seter søkkvåte av glede.
Men han synger bra. Ordentlig bra! Og det er det som gjør det hele så morsomt. Ikke noe «det var et godt forsøk» eller «han er jo en flink skuespiller da». Baasmo beviste at han er en baryton med stødig og vakker bass, og at han også har nok trøkk og teknikk til å ro i land de høye partiene i en ren og behagelig brystklang.

Superb storband

Hamar Storband skal selvfølgelig har sin del av æren for denne minnerike kvelden. Tilsynelatende lett som en plett storkoste de seg med de velkjente highlightene, og ga Baasmo fantastisk komp hele vegen fra «The Lady Is A Tramp», «Fly Me To The Moon» og til det obligatoriske finalenummeret «My Way». Med skuespilleryrket i bagasjen var Baasmos publikumskontakt en selvfølge, og i ekte Sinatra-ånd formidlet han låtene til hver og en i salen.
Baasmo adopterte heldigvis ikke den smått arrogante, og noen ganger selvgode framtredenen til sangidolet, men framstod kraftfull, lekende og ydmyk, vel vitende om at han hopper etter Wirkola. Og landet elegant.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.