Det er surt å bruke stadig mer ressurser på å sikre seg mot skadeverk som krever lite av de som vil teste det ut.
Digitalisering er som så mange geniale oppfinnelser før seg et tveegget sverd. Brukt i hendene på den som vil hjelpe verden fremover, forenkler det tilgang på kunnskap og tjenester fundamentalt.
Håndtert av den som har til hensikt å sabotere, skaffe uberettiget informasjon eller påvirke prosesser, gir det en rekkevidde man tidligere bare kunne ha mareritt om.
LES OGSÅ: Slik rammet dataangrepet våre lesere
Samtidig som vi nyter godt av at HA kan leses og holde våre brukere oppdatert hvor som helst og når som helst, flyttes sårbarheten.
Mens den største trusselen før har vært maskiner som kan streike og forsinke en avis som skal i trykken, eller at noen med onde hensikter skulle ønske å ta seg inn i bygningene der våre ansatte jobber, er det i dag andre ting som kan sette oss ut av spill.
Som det vi har opplevd forsøk på, og som lyktes i noen timer tirsdag morgen og formiddag.
Et dataangrep rettet mot en av våre servere ga oss natt til søndag et forvarsel. Noen prøvde å bruke en strøm av henvendelser fra en mengde etter all sannsynlighet virusinfiserte datamaskiner rundt om i verden til å lamme vår nettbaserte virksomhet.
Dette ble oppdaget og avverget, og den virtuelle brannmuren som skjermer systemene våre slapp ikke inn noen uønskede elementer.
Rett før midnatt mandag skjedde det igjen, og nok en gang ble det ryddet opp. Likevel fikk den destruktive trafikken sette i gang igjen tirsdag morgen, og bremset dermed all den normale aktiviteten som en hektisk nyhetsmorgen innebærer.
Filtreringen som da ble satt inn for å sikre at vi fremdeles holdt uvedkommende utenfor kjernesystemene våre, var dessverre også det som for en del lesere gjorde at det gikk tregt å navigere på nettavisa utover dagen.
LES OGSÅ: Gry frykter Instagram-konto med nær 32.000 følgere er tapt
Selv om vi snart fikk jobbet som normalt, var det svært frustrerende å vite at vi ikke leverte de ferske sakene som vi hele tida jobber for å være best på.
Hacking og datainnbrudd kan i dag gjennomføres fra en privat PC for en pris tilsvarende noen hundrelapper. Det er surt å måtte bruke stadig mer ressurser på å sikre seg mot skadeverk som krever lite av den som vil teste det ut. Samtidig får vi vite om nye svakheter og utbedret dem før det er alvor.