• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
  • Sport
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • Ledig stilling i HA
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundeservice
Nyheter
2 minutter lesetid

Snart tomt for norsk ribbe –importerer 300 tonn før jul

ILLUSTRASJONSFOTO: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Ørjan Brendløkken
Journalist 48247036
Publisert: 17 desember, 2019 20:23
Oppdatert: 17 desember, 2019 20:23
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Etterspørselen etter fersk ribbe er så stor uka før jul at butikkene må importere fra utlandet.

– Det er veldig stor etterspørsel etter fersk ribbe den siste uken før jul, og vi klarer ikke å skaffe nok fersk norsk ribbe. Derfor har det blitt en kvote på import i desember, sier Endre Myhr, markeds- og administrasjonssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 innførte Norge og EU en ny avtale om handel med landbruksvarer, som sier at vi hvert år kan importere opptil 2.550 tonn kjøttprodukter. 300 tonn av denne kvoten er øremerket importert ribbe før jul.

LES OGSÅ: Sultne hamarsinger utløste brannalarmen etter å ha stekt ribbe midt på natten

Ifølge Myhr er det ingen krav om at det må opplyses i butikken at kjøttet er produsert i utlandet. Derfor er det ikke utenkelig at du ender opp med ribbe av tysk svin på julaften, om du ikke har vært tidlig ute med innkjøp til julekveldsmiddagen.

– Kvalitetskravene som importørene setter er det samme som de setter til norsk ribbe. Det eneste den ikke har er det norske flagget på emballasjen, forsikrer Myhr.

LES OGSÅ: «Jeg kastet meg ut i snøstormen, og tre kvarter, en parkeringsbot og enda en kommunegrense senere, var jakten kronet med hell. I baksetet lå 3,7 kilo økologisk frilandsgris til terningkast 6.»

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer