– Det er en grunn for at vi ville ha Vang som arrangører igjen, sier Røste til HA-sporten.

Det er nemlig bare fem år siden forrige gang Gåsbu var NM-arena og Vang var arrangører.

Investeringer

Foran NM i 2013 gjorde Vang en del investeringer. Nå håper skipresidenten at arrangøren går med overskudd i årets utgave.

– Det unner jeg virkelig klubben. De er en av landets største skiklubber og det hadde vært flott om de kunne fått et overskudd for NM-arrangementet denne gangen. Jeg unner de penger som for eksempel kan brukes til aktiviteter for barn og unge, sier han.

I HA har NM-general Gudbrand Skraastad uttalt at han håper å sitte igjen med én million kroner i overskudd etter mesterskapet.

Onsdag talte Røste på den offisielle åpningsseremonien på CC Hamar.

Som skipresident har han store forventninger til det som skal foregå på Gåsbu de neste dagene.

– Jeg ønsker et flott arrangement og en folkefest. Vang har god erfaring på dette og alt ligger til rette for at vi har et herlig mesterskap i vente, sier han.

Roser frivilligheten

Om lag 270 frivillige har meldt seg på for å gjøre NM-arrangementet så godt som mulig.

Røste roser dugnadsånden som er vist i forbindelse med mesterskapet.

– Selve fundamentet i Idretts-Norge er jo de frivillige. Uten dem ville ikke denne festen vært mulig å gjennomføre. Jeg har skjønt det slik at folk i alle aldere har meldt seg som frivillige opp mot NM. Det er helt beundringsverdig.

Påpeker viktigheten

Han sammenligner det å arrangere NM med å arrangere en verdenscuphelg.

– Lista legges på samme nivå. Vang er en arrangør helt på verdenscupnivå.

Konkurransemomentet er dessuten viktigere ved denne anledningen enn noen gang tidligere, mener Røste.

– På grunn av OL-uttaket er det mer spennende og åpent enn hva NM har vært før. Allerede torsdag kan utøvere gå seg inn eller ut av et OL-lag, sier han.

Under åpningsseremonien fikk man oppleve flere kulturelle innslag. Vokalgruppa Nordic Blue, Vang musikkforening og Damenes Aften underholdt publikum, i tillegg til at 5. klasse ved Lunden skole viste fram den offisielle NM-dansen.

Hamar-ordfører Einar Busterud var blant dem som holdt tale.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.