Sommeren 2016 flyttet Hamar-gutten Olav Bertelsen til Trondheim for å studere. Men hockeyspilleren fikk også tilbud om å begynne å spille for 1. divisjonsklubben Nidaros.

Klubben rykket opp fra 2. divisjon våren 2016, og nå er klubben én kamp unna spill i eliteserien, etter at de har slått Kongsvinger to ganger, tapt for Manglerud to ganger og tapt for Comet på straffer.

Dersom Nidaros slår Comet borte torsdag, har Trondheim igjen et lag i eliteserien.

satser på skole

Bertelsen har ikke flyttet nordover for å satse på hockey, men han liker å kombinere skole og trening.

– Det er travle dager for meg, og jeg må planlegge. Jeg satser først og fremst på skole, men det er moro med hockey. Og det har gått over all forventning i år, forteller han.

Fysisk spiller

Bertelsen beskriver seg selv på følgende vis:

– Jeg har ganske bra størrelse, så jeg liker å spille fysisk. Jeg er nok best defensivt på banen, sier Bertelsen, som scoret da Nidaros tapte 5–3 for Manglerud i den første kvalikkampen.

– Jeg står på mål i power play, og da fikk jeg en mulighet etter bra spill av andre. Jeg sto bare der og gjorde grovjobben, forteller Bertelsen noe beskjedent

Ros fra treneren

Og nettopp det at han kan være litt beskjeden, er noe trener Jan Morten Dahl (43) prøver å gjøre noe med.

– Vi jobber med at Olav skal ha enda litt mer troen på seg selv, for han er mer enn god nok til å spille i eliteserien. Alt sitter i hodet til Olav, og han er en treners drøm, sier Dahl til HA-sporten.

Han er enig med Bertelsens beskrivelse av seg selv, men han vil også legge til et par ferdigheter.

– Olav er ingen tekniker, men han klarer likevel å flytte pucken bra opp på isen. Han har også et bra skudd, forteller treneren.

Manglerud Star, som allerede har sikret plassen i neste års eliteserie, var kun ni poeng bak Storhamars kvartfinalemotstander, Sparta, i serien.

Og Nidaros-treneren mener at laget hans sto godt imot Oslo-klubben da de møtte dem.

– Jeg var fornøyd med at vi klarte å matche dem såpass godt som vi gjorde på tempo. Manglerud er et godt lag, men vi viste at vi ikke er så langt unna, forteller Dahl.