– Det var mye bra spill gjennom helga, men det ble litt for dårlig mot slutten. Jeg har hatt en bra opplevelse, og jeg er fornøyd, sier en glad Julie Boysen Hillestad til HA-sporten.

Søndag sikret hun seg sin første medalje i golf-NM, da hun tok bronsen under junior-NM i Sandefjord. Hun endte 16 slag over par, og var sju slag bak vinneren på en vanskelig bane.

– Det var mange med høy score, men det var bra spill for det. Vi spilte fra herre-tee, så det ble lengre enn vi er vant til, sier hun.

Franziska Sliper tok seieren, mens Caroline Berge tok sølvmedaljen.

Nådde målet

Hillestad, som går på Wang Toppidrett, kom på 15. plass under fjorårets NM. Men målene for årets NM har vært klare i lang tid.

– For to år siden satte jeg meg som mål at jeg skulle ta medalje i NM dette året. Jeg trodde ikke veldig på det i starten, men jeg har hatt bratt utvikling den siste tiden. Det var skikkelig gøy at jeg klarte det siden jeg har hatt det som mål så lenge, sier Hillestad.

Hun forteller at det var tungt i starten av sesongen, men at spillet nå blir bedre og bedre for hver turnering hun spiller.

Det lover godt for fortsettelsen på sesongen.

Mulig EM-plass

For det er ikke hva som helst som kan være i vente for golftalentet.

– Det ser ut til at jeg kan bli tatt ut til lag-EM, som går i Finland i juli. Det hadde vært veldig gøy, sier Hillestad.

Ellers vil hun jobbe for å vinne flest mulig turneringer utover sesongen. Kanskje blir det også spill utenlands i løpet av sommeren.

– Rekker du å feire bronsemedaljen fra NM noe, da?

– Jeg er vel hjemme utpå kvelden og så er det skole igjen i morgen, så da er det bare å begynne å trene igjen. Jeg må trene enda mer etter dette. Men vi får se om vi rekker en liten feiring også, sier Hillestad til HA-sporten.