Da Saihou Jagne og HamKam valgte å avslutte samarbeidet på slutten av forrige sesong, begynte samtidig jakten på en ny spiss.

Og Kevin Beugres navn ble diskutert, men klubben trodde at spissen fra Elfenbenskysten, som kom til Hønefoss da laget spilte i 1. divisjon, ikke kunne signere for et lag i 2. divisjon på grunn av en regel om statsborgerskap.

Helt til François Yabre banket på Kevin Knappens kontor og fortalte at 24-åringen hadde fått norsk statsborgerskap.

Da ville klubben ha ham - og det fort.

venner

– Jeg kjenner Kevin fra tiden da jeg spilte i Strømmen. Han spilte i Hønefoss, men vi snakket en del sammen, og vi har holdt kontakten siden. Jeg visste at han så seg om etter en ny klubb, og jeg kontaktet HamKam og fortalte at han kunne være interessert i å komme. I løpet av fem dager var han klar, sier Yabré til HA-sporten.

– François fortalte meg at klubben lette etter en spiss, og jeg sa at jeg ville komme dersom klubben ville ha meg. Han snakket veldig fint om klubben, forteller Beugre.

Knappen takker Yabré

Kevin Knappen er glad for at HamKam fikk kloa i den tidligere Hønefoss-angriperen.

– På grunn av reglene hadde vi lagt vekk navnet hans – selv om vi hele tiden var interesserte. Men da Yabré sa at han kunne tenke seg å komme, valgte vi å gå for ham. Yabré skal ha sin del av æren for at Kevin kom til klubben. Dersom Yabré ikke hadde kommet til oss, er det ikke sikkert Kevin hadde vært i klubben nå.

god avslutter

Beugre scoret 21 mål på et svakt Hønefoss-lag i Kammas divisjon sist sesong, og Knappen tror på hyppig nettsus fra spissen.

– Kevin har bra tempo i spillet sitt. Han er en god avslutter, og han er uforutsigbar. Han er en skikkelig bakromstrussel, som har gode avslutninger. Vi har snakket om at de spillerne vi henter inn skal være litt ekstra krydder. Og Kevin er akkurat det krydderet. Kevin vil gi oss mye glede, forteller Knappen.

Spissen ønsker ikke å legge press på seg selv før sesongen.

– Jeg vet ikke hvor mange mål jeg kommer til å score i år. Så jeg ønsker ikke å snakke om antallet.Jeg vil heller konsentrere meg om å gjøre en så god jobb som mulig på banen. Vi får telle opp når sesongen er over og siste kamp er spilt, sier han.