Hamar Skiklubb-løperen er i norgestoppen i sin klasse, og er kjent som en offensiv løper.

Onsdag har han veldig lyst til å vise fram det i Hamar sentrum.

– Dette er et bra trening, samtidig som det er et showrenn. Da må vi kline til, sier 17-åringen, og fortsetter:

– Det blir veldig moro å møte noen av verdens beste løpere, men jeg stiller til start uten respekt. Her er alt mulig, tenker jeg.

Han skal gå i innledende heat med Niklas Dyrhaug, Øystein «Pølsa» Pettersen, Petter Stakston og Lars-Haakon Kvernvolden.

– Det er et morsomt heat. Da blir det Stakston og jeg som går videre fra det heatet, sier en offensiv 17-åring.

Perfekt løype

Det er første gangen han er med i Kirkebakken Grand Prix.

– Jeg gleder meg. Dette er en kort sprint, som er ganske flat, og det passer meg bra. Hurtigheten har vært bra lenge, og tror den er enda bedre nå. Jeg skal ikke bremse. Jeg skal gjøre akkurat det jeg ville gjort i konkurranse med jevnaldrende. Det er bare å kjøre på, sier Kristoffer Kvarstad.

Hamar Skiklubb-løperen har gjennomført en bra treningssommer.

– Jeg var med på noen sykkelritt før ferien, men etter det har det kun vært fokus på spesifik langrennstrening. Jeg har lagt på litt mengde, og kjørt litt lengre intervaller. Det har også vært litt bedre struktur på treninga i sommer, en bedre plan.

Tøffe dueller

– Jeg har god hjelp av Tommy Olsen, Bjørn Sørli og mamma, sier Kristoffer Kvarstad, som går på Wang Toppidrett, hvor Olsen er sportssjef for langrenn.

Det er flere unge løpere som skal bryne seg på verdensstjerner onsdag ettermiddag. Simen Syversen, Hamar Skiklubb, møter Didrik Tønseth og Simen Hegstad Krüger, og klubbkamerat Fredrik Helstad skal opp mot Martin Johnsrud Sundby og Simen Sveen.

I dameklassen skal Ida Benjaminsen fra Mjøsski kjempe mot Ingvild Flugstad Østberg, mens Aurora Ulsaker Bjørn, Vang, skal opp mot slovenske Katja Visnar i sitt heat.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00