Boysen Hillestad forteller om den sterke runden lørdag, som endte fem under par, med 67 slag.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det gikk så bra, og det var den beste runden jeg har spilt i mitt liv. Så det var utrolig morsomt. Det var ei rett foran meg på runden som satte banerekord først, og så kom jeg litt etter og tangerte den. Men det var veldig morsomt likevel, forteller hun etter endt NM.

Den gode runden førte også til at caddy og mor Lena Boysen Hillestad – som også er Julies trener – måtte hoppe i vannet.

– Vi hadde et veddemål om at hvis jeg spilte over par så måtte jeg spise surstrømning, men hvis jeg spilte fire under par, så skulle de bade, så jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sier hun muntert.

Fornøyd med NM

Hillestad endte åtte over par sammenlagt, og kom på en tiendeplass i sitt første senior-NM.

– Det har vært fire stabile runder, og jeg ser jo at de beste spiller litt mer offensivt enn meg. Men jeg er fornøyd med resultatet mitt. Det var veldig mange gode som var med her, og det var utrolig morsomt å teste meg mot dem. Det har vært fin læring. Resultatet er noe av det bedre jeg har gjort i en firerundersturnering, så det er morsomt å se, forteller hun.

– kjempemoro

17-åringen sier det ikke føltes så annerledes å spille senior-NM.

– For å være helt ærlig føltes det ikke så veldig annerledes enn andre mesterskap. Men man ser jo pokalen står der, og da føler jeg jo et lite press, men alt i alt har det bare vært veldig moro å være med.

NM på hjemmebane har gitt mersmak.

– Jeg følte jo et lite press, for det har krydd av Atlungstad-folk som har gått rundt her, og jeg har sett nye folk på hvert hull. Men det har egentlig bare vært kult. I tillegg har været vært med oss, så det har vært kjempegøy og en fin opplevelse. Jeg spilte mitt første junior-NM og mitt første senior-NM her på Atlungstad, så det er her alt begynner for meg, forteller den offensive Hamar-golferen.

Karoline Lund fra Losby Golf vant kvinneklassen med fire under par, mens Mikkel Antonsen fra Drøbak vant herreklassen tolv under par.

Ida Lindberg, Bjørn Gustav Kringsjå og Daniel Rønning fra Atlungstad klarte ikke cutten etter to runder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00